Med 15 år i branschen säkerställer vi rätt lösning för just dig!

Vi står redo vid telefonerna, ring 040 23 30 90

Det började 2007

Det började 2007

Kasper Bredsgaard Petersen |

 

Det började 2007

Jema Autolifte är ett familjeägt företag som 2007 såg dagens ljus i Ganløse Danmark. Familjen Petersen hade ett uppdrag att det skulle vara möjligt att köpa en kvalitets CE-certifierad billyft till ett rimligt pris. På den tiden var de europeiska märkena starkt överrepresenterade på marknaden vilket medförde att nypriset på dessa produkter var något som alla inte hade råd med och de få begagnade billyftarna som var till salu var antingen extremt dyra eller mycket använda.

Med det i åtanke ägnade vi lång tid och många resor åt att hitta seriösa leverantörer som kunde leverera den önskade kvaliteten och certifieringen vi ville ha, vilket resulterade i hemsidan www.jemaautolifte.dk. Den första produkten vi lanserade var version 1 av en fyrpelarlyften JA3200F (idag heter den JA3500F), samt en passande domkraft. I början designade vi inte våra produkter själva, men det stod snabbt klart för oss att vi som företag hade en hel del idéer och funktioner som kunde säkerställa en ännu bättre och säkrare produkt, både för den nationella och internationella marknaden.

 

De första produkterna inkommer vårt lager

Den första containern med 24 st. JA3200F kom i september 2007, majoriteten av containern var redan sålda i förväg i och med detta förstod vi ganska snabbt att det verkligen fanns en marknad för billigare kvalitets lyftar. Nästa steg i ledet var att beställa hem CE-certifierade tvåpelarlyftar som ett komplement till sortimentet, i samma led började arbetet med förbättringar och design ändringar på vår fyrpelarlyft vi redan hade. Som ett resultat av detta utökade vi vårt produktsortiment under de kommande 2 åren från endast en billyfts modell till att kunna erbjuda både fyrpelarlyftar, tvåpelarlyftar, saxlyftar, samt däck- och balanseringsmaskiner

 

En serviceavdelning behövdes

Ägarna Jens Petersen och Kasper Petersen skötte allt från försäljning, planering och montering till en början men fick snabbt erkänna att detta inte var hållbart i längden. Därför blev det starten på öppningen av vår serviceavdelning. Vi började med en erfaren servicemontör, vilket var ett stort steg för företaget. Idag har vi flera erfarna och duktiga servicemontörer som täcker hela Danmark och delar av Sverige, vi har även ett gott samarbete med flertal servicefirmor i Sverige.

 

Behov av större utrymme

Efter cirka 4½ år där vi ständigt utökade vårt produktsortiment och personal, växte vi 2012 ur vår fina lokal i Ganløse, Ny lokal blev det i Tune nära Roskilde där vi driver företaget än idag. Flytten gav oss möjligheten att ha ännu fler produkter i vårt sortiment samt att koppla våra egna ingenjörer till företaget.

 


Jema Autolifte A/S i Ganløse fram till 2012

 


Jema Autolifte A/S i Tune

 

Ständig produktutveckling

Nästa steg i ledet var att designa om och förstärka våra olika tvåpelarlyftar, och har över tid endast använt europeiska CE-certifieringsföretag, då det är oerhört viktigt för oss att våra produkter följer europeisk standard. Senare har vi sett över alla våra andra billyfts modeller inom fyrpelare- och saxlyftar och har med tiden vidareutvecklat stora som små förändringar, både vad gäller säkerhet och användningen av de olika billyftarna.

Utvecklingen av vårt stora produktsortiment är och kommer alltid att vara en "pågående" uppgift, då vi alltid har nya idéer och vidareutvecklingar som kan ge våra kunder en ännu bättre produktupplevelse samt säkrare vardag på sin arbetsplats. Under 2016 startade vi ett samarbete med 3 olika europeiska tillverkare vilket ger våra kunder valet att välja från vår Basic line-serie samt Euro line-serie när bilverkstaden behöver en uppgradering av produkter. Med den expansionen lockade vi även till oss större bilverkstäder och verkstadskedjor som letade efter kvalitetsprodukter till rimliga priser.

På Jema Autolifte utökar vi endast vårt sortiment med produkter där vi vet att kunderna får ett rättvist slutpris, detta självklart med en kvalitet vi kan stå i god för. Idag arbetar vi med spanska, italienska och polska leverantörer som förser oss med produkter till vårt sortiment. I vår Euro line serie har vi flera olika tvåpelarlyftar, fyrpelarlyftar, saxlyftar samt däck och balanseringsmaskiner som kännetecknas av den grå färgen, medans våra egendesignade basic-line serie tillverkas i färgerna vitt och blått.

Hos Jema Autolifte har billyftar alltid varit den primära kategorin men vi arbetar ständigt med att utveckla, designa och lägga till produkter i vårt sortiment så att vi kan hjälpa våra kunder att köpa alla produkter under samma tak istället för att behöva ha flera olika leverantörer.

 


Sara Ren, Produktions ansvarig


Vi får ofta frågan om vilken produkt som är vår mest sålda produkt. Det är nästan omöjligt att säga då vi säljer i ett flertal länder där varje land har sin alldeles egna favorit för den lokala marknaden. Saxlyften JA3000S-E har dock visat sig vara den billyft vi hjälper de flesta konsumenter med i de olika länder vi är representerade i, antingen genom eget kontor eller distributörssamarbete. Service Saxlyften JA3000S-E används av både stora verkstadskedjor till den privata användaren. Saxlyften är mobil, mångsidig, pålitlig och extremt användarvänlig, vilket förmodligen är anledningen till att den är så populär över hela världen.

 

Vi öppnar ett försäljningskontor i Sverige

Jema Autolifte har genom åren producerat och levererat mer än 15 000 billyftar till länder som Colombia, Guatemala, Hong Kong till Grönland, Island och Finland i norr. Idag skickar vi produkter dagligen till våra olika distributörer världen över. 2021 öppnade vi upp dörrarna för ett försäljningskontor i Sverige med engagerade säljare. Det har varit en stor framgång och vi ser mycket positivt på vår utveckling i Sverige.

 

Interna utbildningar ger våra kunder fördelar

Vi är för närvarande 10 anställda och räknar med att under den kommande tiden utöka vår personalstyrka inom både försäljning och service, både i Danmark och Sverige detta för att alltid ge kunden den bästa möjliga servicen. Genom att vara representerade lokalt tror vi att vi kan ge bästa möjliga service till de lokala marknaderna och dess kunder. Precis som hos våra servicemontörer utbildar vi också ständigt våra medarbetare så att de har en gedigen kunskap som vi anser behövs för att hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt.

 

Håll dig uppdaterad

Du kan hålla dig uppdaterad om Jema Autoliftes utveckling, våra fantastiska erbjudanden och branschen i helhet genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då ser vi till att du är uppdaterad när vi lanserar nya produkter och vidareutvecklar vårt fantastiska produktsortiment.

Välkommen till Jema Autolifte A/S

Kasper Petersen
VD